1 Şubat 2009 Pazar

Bem-Vindo* Alanzinho

Herhangi bir kişinin yeni başladığı bir işte tam performansla çalışması için ortama iyice adapte olması, iş arkadaşları ile kaynaşması, kendini o kuruma ait hissetmesi gerekir. Bunun için de en azından 20 gün-1 ay zaman lazım. Futbol gibi bireylerin takımın bir parçası olduğu bir sporda da yukarıda söylediğim adapte olma/kuruma ait hissetme noktaları aynen geçerlidir. İşte bu yüzden Ankaraspor karşısında Alanzinho'nun 20 dakikalık kısa performansına bakıp da süper oyuncu, bizi uçurur demeyeceğim. Kendisi hakkındaki bilgilerim(iz) internette izleyebildiğimiz kısa videolarla sınırlı olduğundan, kalitesini, Trabzonspor'a saha içinde yapacağı katkıları birlikte göreceğiz.

Ancak dünkü galibiyet sonrası Yenikent Stadı'nda kolbastı oynanırken gördük ki Alanzinho kendini taraftarlara çabuk sevdirecek. Alanzinho Türkiye'ye geleli 1 hafta olmamışken, takımla tek idman yapıp deplasmana çıkmışken ve de muhtemelen kolbastı ritüelinden bihaberken hiç yabancılık çekmeyip yuvarlağın ortasında samba yapması bize bu oyuncunun ne kadar sıcakkanlı ve sevecen olduğunu, taraftarın yeni gözdesi olma potansiyelinin hayli yüksel olduğunu gösterdi.

Güney Amerika'lı bu ufak tefek boyutlarıyla ters orantılı sıcaklıktaki yeni transfere kendi diliyle "hoşgeldin" demek düşer bize. Başka bir oyuncuya yoğun ilgi gösterildiğinde "küsmek" gibi çocukça hareketler yapan Yattara için ise söylenecek çok şey var ama, takım dolu dizgin giderken şimdilik (!) susalım.

*Bem-Vindo= Hoşgeldin (Bre)

Hiç yorum yok: