5 Şubat 2009 Perşembe

Topluca Sağa Sola Yürümek


PFDK bugün Ankaraspor maçıyla ilgili savunmamızı istemiş. Bir kulübün bir maç sonunda savunmasının istenmesi normal bir şey, daha önce onlarca kez oldu bu. Ancak bu seferki savunma talebi yazısında trajikomik bir tabir kullanmış PFDK yetkilileri.

Ankaraspor maçı sonrası yaptıkları incelemede 46 koltuğun, üzerinde zıplamak ve "topluca sağa sola yürümek" yüzünden kullanılamaz halde olduğunu tespit etmiş, ve kulüpten savunma istemişler. İşlerini böyle titiz yapan Federasyon temsilcilerini, PFDK yetkililerini huzurlarınızda kutluyorum. Ayrıca Türk futboluna kazandırdıkları "topluca sağa sola yürümek" terimi için de kendilerine Türk Dil Kurumu Özel Ödülü verilmesini talep ediyorum.
Yalnız raporu eksik hazırlamış gözlemci arkadaşlar. Maçı 2-0 kazandığımızı düşünürseniz demek ki 2 kere de topluca ayağa kalktı taraftarlar, aynı şekilde yerlerine oturdukları da düşünülürse bu ayağa kalkmaların da etkisi vardır kullanılamaz hale gelen koltuklarda.

Bunun yanında koltuklar kırıldı denmiyor, kullanılamaz hale geldi deniyor. Bu "kullanılamaz hale gelmek" durumunu net açıklamaları lazım. O 46 koltuğu göstersinler bize, belki tekrar kullanılabilir hale getiririz kardeşim.

İlgili haberin tam metni :

"Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu kulübümüze göndermiş olduğu yazıyla savunma talebinde bulundu.
Yazıda; 31 Ocak 2009 tarihinde deplasmanda oynadığımız Ankaraspor maçının 61 ve 66. dakikalarında 2 nolu kale arkası tribününde bulunan taraftarlar arasında 1’er adet bengal ateşi yakıldığı, müsabakanın ardından aynı tribünde yapılan incelemeler sonrasında üzerinde zıplamak ve topluca sağa sola yürümek suretiyle 46 adet koltuğun kullanılamaz hale getirildiği iddia edildi. Bu nedenle PFDK tarafından 2 gün içinde savunmamızın gönderilmesi istendi."

Hiç yorum yok: