4 Şubat 2009 Çarşamba

Nazar Değmesin

Bu sezonun en faydalı transferi kimdir diye sorarsanız şüphesiz Rigobert Song derim. Sözleşme imzaladığımızda yaşı konusunda spekülasyonlar yapılmış , bu yaştaki birisinin Trabzonspor'a faydalı olamayacağı söylenmişti bazı kesimler tarafından. İtalya'da defans oyuncularının yaş ortalamalarının ne derece yüksek olmasını bir çoğumuz "tecrübe" kıstasından sebep doğru bir tercih olarak görürken nedense Song için bu düşünce ters yönde çalışmıştı.

O yaşı eleştirilen, yoğun tempoya ayak uyduramayacağı düşünülen Kamerunlu Büyük Şef bu sezon ligde oynanan 18 maçın tamamında 90 dakika olmak üzere toplamda 23 maçta 2025 dakika forma giydi. Bu kadar süre sahada kalırken hem "sıfır hata"ya yakın oynadı, hem yanında ve önünde oynayan oyuncuları doğru yönlendirdi, hem de bir çok pozisyonda da ileri çıkıp gol aradı.

Oynadığı maçlar dışında idmanlardaki performansı, yaptıkları, yapmadıkları, uyarıları, yönlendirmeleri diğer defans oyuncuların yeteneklerini geliştirmek için büyük şanstır. Bu alanda Denizlispor'un geçen hafta sözleşmesini feshettiği eski oyuncusu Kratochvil'in, aynı mevkiide oynayan takım arkadaşlarına yaptığı katkıları hep söyleriz ya, işte aynı durumda Song.

Saha içi performansı ayakta alkışlanacak düzeyde yüksek olan Rigobert, saha dışında da hedefe yürüyen takıma yol gösterme görevini de aksatmadan yürüttü. Sezonun ilk yarısında bir maçtan sonra kendisine sorulan "Lidersiniz, camia şampiyonluğu zikretmeye başladı, bu yarışa kendinizi nasıl hazırlıyorsunuz, siz de kendi aranızda şampiyonluktan bahsediyor musunuz?" sorusuna Tayfun'un verdiği "Bu konuda Hüseyin abi ve Song biz genç oyunculara çok destek oluyor. Özellikle Song daha önce şampiyonluk yaşadığından tecrübelerini bize aktarıyor, şampiyonluk yolunda olası sorunları ve neler yapmamız gerektiğini söylüyor" cevabından söylemek istediğim şey daha net anlaşılıyor. Keza daha bu hafta Federasyon'un Tam Saha dergisine Kaptan Hüseyin'in söyledikleri de bu durumu doğruluyor.

Taraflı tarafsız herkesin saygı duyduğu, profesyonellik abidesi Büyük Şef... Umarım ve dilerim futbolu bizde bırakır, Trabzonspor ve Türk futboluna katkılarını seni bağrına sevgiyle basan camiada yani Trabzonsporda devam ettirirsin. Her kadememizde bir Song'un olması ne güzel olurdu. Senden bir Song daha klonlayamayacağımıza göre, alt yapıdan gelen gençleri Song'laştırabiliriz...

Hiç yorum yok: