2 Şubat 2009 Pazartesi

Kriz İngiltere'ye uğramamış


Global ekonomik krizin tetikleyicisi, ya da bir sonucu olarak görebileceğimiz İngiltere'deki "Kredi Krizi (Credit Crunch)"nin Premier Lig takımlarını derinden sarsacağı, bir çok takımın iflas edeceği, transfer harcamalarının azalacağı, hatta işin The FA'in kulüplere mali yardım yapmasına gidebileceği bile söylenmişti.

Bugün SportBusiness'den gelen bültende, KPMG'nin Premier Lig takımlarının transfer harcamalarını incelediği araştırmaya yer verilmiş. KPMG'nin araştırmasına göre Premier Lig'de geçen yıl devre arasında £142.9 Milyon transfer harcaması yapılmışken bu yıl şaşırtıcı bir biçimde bu rakam £144 Milyon olarak artış göstermiş.

KPMG raporda harcanan paranın büyümesinde 4 büyükler (Arsenal, Chelsea, Liverpool ve ManU) dışında kalan takımların etkisi olduğunu belirtmiş. £43 Milyon Harcayan Manchester City ve £32 Milyon harcayan Tottenham'ın başını çektiği kulüpler ya ligdeki konumlarını sağlama almak ya da sürpriz bir Şampiyonlar Ligi bileti kapmak için kesenin ağzını açmış. Manchester City-Kaka transferi de gerçekleşmiş olsaydı, geçen yıldan bu yıla ne kadar büyük bir artış olacağını varın siz düşünün.

Kimsenin parasında gözümüz yok, Allah daha çok versin.

Hiç yorum yok: