2 Nisan 2009 Perşembe

Cale'li Hırvatistan'ın Güney Afrika Şansı

Mustafa Keçeli ve Celalettin gibi iki haddinden fazla kötü iki sol bekin ardından Cale'nin Trabzonspor forması giymesi bizim açımızdan oldukça mutlu edici gelişme. Tamam, sezon başından beri belki çok üst düzey performans sergilemedi, hatta bazı maçlarda kritik hataları da oldu ancak yine de bu yukarıda saydığım iki isimden kat kat iyidir. Şimdiye kadarki maçlarında zaman zaman kötü performans sergilemesinin bir sebebi de önünde oynayanların o çizgide kendisine pek yardımcı olmamalarıdır bana göre.

Trabzonspor'a gelmeden önce Hırvatistan milli takımında çok da forma şansı bulamamıştı kendisi (hatta topu topu 1 ya da 2 kere çağrılmıştı kadroya). Bizdeki performansından mıdır bilinmez, dün oynanan Andora maçı öncesinde Slovan Bilic kendisini kadroya davet etmiş, üstüne bir de ilk 11 şansı sunmuş. Hırvatistan'ın maçı Klasnic ve onların Eduardo'nun ilk yarıda attığı gollerle 2-0 kazanmasına, atılan 2. golun başlangıcını Cale yapmış olmasına rağmen ülkesinin basınına göre maçın en kötü Hırvat'ı seçilmiş. Zaten hocası da 69. dakikada kenara almış Cale'yi.


Hırvatistan akşamki galibiyetiyle puanını 10'a çıkartarak 2. sıradaki yerini korumuş. Üstündeki İngiltere'nin 15 puanı var, altındaki Ukrayna'nın 7 puanı. Ancak Ukrayna'nın bir maçı eksik şu anda. Şu ana kadar bu iki takım dışında oynadığı 3 maçı da kazanmış Hırvatistan. Kendi evinde İngiltere'ye 4-1 yenildiği ve deplasmanda Ukrayna'yla golsuz berabere kaldığı maçlar dışında yüzü gülmüş yani.

Kalan 5 maçın 3'ünü deplasmanda oynayacak damalı formalarıyla akıllara gelen Hırvatlar. Sırasıyla Ukrayna, Belarus (D), Belarus, İngiltere (D), Kazakistan (D) maçlarını oynayıp Güney Afrika bileti kapmaya çalışacaklar. 6 Haziran'da içerde Ukrayna ile oynayacakları maçı kaybetmezlerse yüksek ihtimal 6. grubu İngiltere'nin arkasında bitirip Dünya Kupası'nda boy gösterecekler. Kazanırlarsa işleri garanti olur, kaybederlerse arapsaçı. Çünkü Ukrayna'nın fikstürü ilk bakışta Hırvatistan'ınkinden daha kolay görünüyor. Onlar da sırasıyla Hırvatistan (D), Kazakistan, Andora, Belarus (D), İngiltere ve Andora (D) ile oynayacaklar.

2006 Almanya'da Türkiye gidemeyince gönlüm Szymkowiak'lı Polonya'nın yanındaydı. Bu gidişle 2010 Güney Afrika'da da Cale'li Hırvatistan'da olacak.

Maskeli Balo


31 Mart 2009 Salı

Bir antrenmanın fotoromanı

Düz koşuyla başlar herşey...

Dizilin sonra duvar dibine. Birazdan tek ayak üstünde bekleme cezası geliyor 4 haftalık 3 puan hasretine...

Serkan:
-"Hüseyin abi destek ol bana, yaza düğün yapcam"

Haydi hep beraber, hoooop...

Biraz yavaş Isaac, ipi kopartcan.

Tanıyan varmı? #1

Umut:
-"Rüstem abi biraz daha sağa "

Tanıyan var mı? #2

Sylva:
-"Elmacık kemiğim acımasın diye yanaklarımı hava yastığı yaptım."

Ceyhun:
-"Alan ben daha fazla dizlerimin üzerinde duramıycam abi"

Başbakan'dı, Belediye Başkanı Olamadı

Biz kendisine "Başbakan" demiştik 90ların ortasında. Futbolculuğu döneminde taraftara hep sempatik görünen bir yanı vardı. Tebessüm ederdik O'nu görünce. Kendisiyle ilgili aklımda hep, bir Kocaelispor maçında sağ bekten topu alıp ilerlerken maraton tribünün "Başbakan Lemii" tezahüratına, topun üzerine basıp tribünlere el sallayarak cevap verdiği görüntüsü var.

Futbolculuktan emekli olduktan sonra pek başarılı olamayan Teknik Direktörlük denemeleri ve futbolcu izleme komitesi görevleri oldu. Hatta malum Şampiyonlar Ligi vizesinin kaçmasında sebep olarak gösterilen Eller-Jefferson transferleri kendisinin Brezilya'da geçirdiği günlerde yapılmıştı ya neyse, konumuz bu değil.

Trabzonspor tarihinde iz bırakan Lemi Çelik. 2008 bitmeden, gönülden bağlı olduğu CHP'ye üye olmuş, Pazar günkü yerel seçimler öncesi de İstanbul Güngören'den Belediye Başkan adayı yapılmıştı. "Başbakan" Lemi, 50 Bin'den bir eksik kişinin %28.39'a tekabül eden oyuyla ikinci olup seçim yarışını kaybetmiş. Şu pembe kravat-mendil tercihi istediği oyu alamamasına sebep midir bilmem de bundan sonra Lemi'yi siyaset sahnesinde daha çok göreceğimizden eminim.

Bu arada, "Lemi siyasettten, belediye başkanlığından ne anlar?" diyenlere, kendisinin futbolu bıraktıktan sonra Londra'da 1 yıl "Sosyal Belediyecilik" eğitimi aldığını hatırlatalım.

30 Mart 2009 Pazartesi

Diego'ya Kötü Haber


Arjantin Milli Takımı'nın çiçeği burnunda hocası, efsane futbolcu Diego Maradona'ya İtalya'dan kötü haber geldi.

L’Equpe gazetesine göre Diego'nun İtalyan maliyecilerine tam tamına 37 Milyon Euro borcu var. Borç Napoli'de oynadığı 84-91 arası dönemdeki geç ödemelerinden kaynaklanarak 23 Milyon Euro'dan başlayarak oluşmuş. Şimdiye kadar 42 Bin Euro'sunu tahsil edebilmişler.