31 Mart 2009 Salı

Başbakan'dı, Belediye Başkanı Olamadı

Biz kendisine "Başbakan" demiştik 90ların ortasında. Futbolculuğu döneminde taraftara hep sempatik görünen bir yanı vardı. Tebessüm ederdik O'nu görünce. Kendisiyle ilgili aklımda hep, bir Kocaelispor maçında sağ bekten topu alıp ilerlerken maraton tribünün "Başbakan Lemii" tezahüratına, topun üzerine basıp tribünlere el sallayarak cevap verdiği görüntüsü var.

Futbolculuktan emekli olduktan sonra pek başarılı olamayan Teknik Direktörlük denemeleri ve futbolcu izleme komitesi görevleri oldu. Hatta malum Şampiyonlar Ligi vizesinin kaçmasında sebep olarak gösterilen Eller-Jefferson transferleri kendisinin Brezilya'da geçirdiği günlerde yapılmıştı ya neyse, konumuz bu değil.

Trabzonspor tarihinde iz bırakan Lemi Çelik. 2008 bitmeden, gönülden bağlı olduğu CHP'ye üye olmuş, Pazar günkü yerel seçimler öncesi de İstanbul Güngören'den Belediye Başkan adayı yapılmıştı. "Başbakan" Lemi, 50 Bin'den bir eksik kişinin %28.39'a tekabül eden oyuyla ikinci olup seçim yarışını kaybetmiş. Şu pembe kravat-mendil tercihi istediği oyu alamamasına sebep midir bilmem de bundan sonra Lemi'yi siyaset sahnesinde daha çok göreceğimizden eminim.

Bu arada, "Lemi siyasettten, belediye başkanlığından ne anlar?" diyenlere, kendisinin futbolu bıraktıktan sonra Londra'da 1 yıl "Sosyal Belediyecilik" eğitimi aldığını hatırlatalım.

Hiç yorum yok: