2 Nisan 2009 Perşembe

Cale'li Hırvatistan'ın Güney Afrika Şansı

Mustafa Keçeli ve Celalettin gibi iki haddinden fazla kötü iki sol bekin ardından Cale'nin Trabzonspor forması giymesi bizim açımızdan oldukça mutlu edici gelişme. Tamam, sezon başından beri belki çok üst düzey performans sergilemedi, hatta bazı maçlarda kritik hataları da oldu ancak yine de bu yukarıda saydığım iki isimden kat kat iyidir. Şimdiye kadarki maçlarında zaman zaman kötü performans sergilemesinin bir sebebi de önünde oynayanların o çizgide kendisine pek yardımcı olmamalarıdır bana göre.

Trabzonspor'a gelmeden önce Hırvatistan milli takımında çok da forma şansı bulamamıştı kendisi (hatta topu topu 1 ya da 2 kere çağrılmıştı kadroya). Bizdeki performansından mıdır bilinmez, dün oynanan Andora maçı öncesinde Slovan Bilic kendisini kadroya davet etmiş, üstüne bir de ilk 11 şansı sunmuş. Hırvatistan'ın maçı Klasnic ve onların Eduardo'nun ilk yarıda attığı gollerle 2-0 kazanmasına, atılan 2. golun başlangıcını Cale yapmış olmasına rağmen ülkesinin basınına göre maçın en kötü Hırvat'ı seçilmiş. Zaten hocası da 69. dakikada kenara almış Cale'yi.


Hırvatistan akşamki galibiyetiyle puanını 10'a çıkartarak 2. sıradaki yerini korumuş. Üstündeki İngiltere'nin 15 puanı var, altındaki Ukrayna'nın 7 puanı. Ancak Ukrayna'nın bir maçı eksik şu anda. Şu ana kadar bu iki takım dışında oynadığı 3 maçı da kazanmış Hırvatistan. Kendi evinde İngiltere'ye 4-1 yenildiği ve deplasmanda Ukrayna'yla golsuz berabere kaldığı maçlar dışında yüzü gülmüş yani.

Kalan 5 maçın 3'ünü deplasmanda oynayacak damalı formalarıyla akıllara gelen Hırvatlar. Sırasıyla Ukrayna, Belarus (D), Belarus, İngiltere (D), Kazakistan (D) maçlarını oynayıp Güney Afrika bileti kapmaya çalışacaklar. 6 Haziran'da içerde Ukrayna ile oynayacakları maçı kaybetmezlerse yüksek ihtimal 6. grubu İngiltere'nin arkasında bitirip Dünya Kupası'nda boy gösterecekler. Kazanırlarsa işleri garanti olur, kaybederlerse arapsaçı. Çünkü Ukrayna'nın fikstürü ilk bakışta Hırvatistan'ınkinden daha kolay görünüyor. Onlar da sırasıyla Hırvatistan (D), Kazakistan, Andora, Belarus (D), İngiltere ve Andora (D) ile oynayacaklar.

2006 Almanya'da Türkiye gidemeyince gönlüm Szymkowiak'lı Polonya'nın yanındaydı. Bu gidişle 2010 Güney Afrika'da da Cale'li Hırvatistan'da olacak.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

celalettin de keçeli de iyi idi bu balondan. topçu filan değil kale. sene başından beri bir kere çizgiye inip, isabetli bir orta yaptığını görmedim. oyuna hiç çıkmıyor. kesinlikle modern bir bek değil. hücum gücü çok zayıf. tipik 80'lerin bekleri gibi diyeceğim ama savunması da zayıf bu sersemin. ersun'un yerinde olsam bu salağı kulübeye çekip, egemen'i sol beke kaydırır, giray'ı da stopere koyardım. egemen en azından savunma yapar, kanadını savunur. bu lavuk ikisini de yapamıyor. siktirolup gitsede kurtulsak.