13 Şubat 2009 Cuma

Futbol Nerede Biz Oradayız

Önceki gün Ramsey yazısını yazarken Ülker örneği vermiştim.

Ülker Grubu, Türk sporuna yıllık 38 Milyon Dolar veriyor. Bu para sponsor olmak için verdikleri para. Bir de bu sponsorlukların iletişimi için harcadıkları rakam var ki; düzenlenen kampanyaların, cekilen reklam filmlerinin, hazırlanan ilanların, satın alınan mecraların maliyetler ticari sır olduğundan ancak tahmini olarak sponsorluk için harcadıklarının yaklaşık 3 katı diyebiliriz o rakama.

İşte bu Ülker, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısına, sponsoru olduğu 4 kulübü kullanarak hazırladığı reklam kampanyasıyla merhaba dedi. Gökhan Ünal, Deivid De Souza, Milan Baros ve Rüştü Reçber'in rol aldığı reklam filmlerini "Eğer profesyonel futbolcular, resmi futbol kurallarıyla değil de çocukluk yıllarımızdan hatırladığımız kurallarla futbol oynarsa ne olur?”dan yola çıkarak hazırlamışlar. Hepimizin çocukluğundan tebessümle hatırladığı "Atan alır, abanmak yok teknik vur, gol atan kaleye, 3 korner 1 penaltı" kurallarını kullanmışlar 25 Ocak'ta gösterime giren reklam filmlerinde.

Filmleri TV'ye çıkmadan 1 gün önce gördüğümde, formanın renklerinden midir bilmem, Gökhan Ünal'ın oynadığı filmi daha çok sevmiştim. Çocuklar daha samimi, daha doğal gelmişti gözüme. Buyrun, Ülker'in dediği gibi; "Futbol nerede biz oradayız".

Ya da şöyle düzeltelim, Trabzonspor nerede biz oradayız...


Hiç yorum yok: