13 Şubat 2009 Cuma

Bu Nasıl Bilet Fiyatlandırması?


11 ay önce, 16 Mart 2008'de İnönü'de oynanan Beşiktaş-Trabzonspor maçının en ucuz bilet fiyatı 40 YTL idi. Pazar günü oynanacak maçın en ucuz bilet fiyatı ise 50 TL.

Yani şöyle söyleyeyim, adı geçen ürünün fiyatı 11 ayda %25 oranında artmış.

Etkinlik geçen seneki gibi Süper Lig mücadelesi. Stadyum geçen seneki vaziyetinde hiç bir değişiklik yapılmamış İnönü. 1 yıllık enflasyon oranları belli. Dünya'daki ekonomik kriz malumunuz. Bunun ülkemize yansıması, piyasaların hali, reel sektördeki resesyon belirtileri gibi ekonomik göstergeleri de takip ediyoruz. İşten çıkarılmaları, kapanan firmaları da duyuyoruz.
E be kardeşim, sen hangi akla hizme şu bilet fiyatlarına 1 sene öncesine göre %25 zam yapıyorsun? Duymuyormusun İngiltere'de bilet fiyatlarının düşürülmesi gerektiğinin konuşulduğunu? Nasıl, neye dayanarak böyle bir fiyatlandırma yapıyorsun Allah aşkına?

Sorsan profesyonel yönetilirler, kurumsaldırlar. Daha ürün fiyatlandırmasını beceremiyorlar.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

2006/07 sezonu:
Maraton tribün biletleri 10 YTL, maraton özel tribün biletleri 15 YTL, kapalı tribün biletleri 25 YTL, VIP-2 tribün biletleri 50 YTL, VIP-1 tribün biletleri 100 YTL'den satışa sunulacak.

http://www.haberprogram.com/h/2007/02/21/4412-Trabzon-Besiktas_biletleri_yarin_satista.php

2008/09 sezonu:
"Maraton tribün 45 YTL, Kapalı tribün (Kenar) 110 YTL, Kapalı tribün (Orta) 150 YTL, VIP tribün 300 YTL "

http://www.ajansspor.com/futbol/superlig/h/20080911/trabzonbesiktas_bilet_fiyatlari.html

2007/08'nin fiyatlarına ulaşamıyoruz çünkü maç seyircisizdi. Bunlarla idare edin.

Sağ Açık dedi ki...

Öncelikle şartları iyi analiz etmek gerekir.

Şöyle ki, Trabzonspor bahsedilen maraton tribün biletlerine yanılmıyorsam 2004 yılından beri zam yapmamıştır, hatta bilet fiyatlarında indirime gitmiştir. 2004 yılında D. Kiev maçının maraton biletleri şimdiki parayla 25 TL idi dersem yeterli örneği vermiş olurum sanırım.

Bu durumun dışında, Trabzonspor'un bundan önceki 2 sezonda görevdeki yönetimlerin beceriksizliği, o dönemki ekonomik göstergelerin farklılığı gibi şartlar da bilet fiyatlarının belirlenmesini etkilemiştir.

Kaldı ki ben, bilet fiyatlarının belirlenmesi konusunda sadece Beşiktaş yönetiminin hatalı olduğunu iddia etmiyorum. Bir çok kulüp için bu durum geçerli.

Ekonomik krizin etkilerinin iyice hissedildiği bu günlerde, yazıda da belirttiğim gibi Premier'de bilet fiyatlarında indirime gidilmesi konuşuluyorken böyle bir fiyat belirlenmesini eleştirmiştim.

Maçın oynandığı stadın konforunun, verilen o parayı hak etmemesini de ek olarak belirtebilirim.