15 Şubat 2009 Pazar

Adab-ı Muaşere


Hep futbolda şiddetin, camialar arasındaki gerginliklerin bitmesi gerektiğini savunur durur bir kesim. Bunun ne zaman, nasıl, hangi şartlarda olacağını söyleyemeden.

Önceki yıllarda Trabzonspor yönetimlerinin ara ara yaptığı rakip takımı havaalanında karşılama etkinliklerini mevcut yönetim takım ayırt etmeksizin yapıyor. Hatırlarsanız ilk yarıda ligde oynanan Beşiktaş maçı için Trabzon'a gelen Beşiktaş kafilesini Başkan Yardımcımız Hasan Yener havaalanında karşılamış, yöneticiler Şeref Yalçın ve Mario Berk'e çiçek vermişti. Trabzonspor yönetiminin bu hareketi bir karşılık bekleyerek yapmadığını hepimiz biliyoruz. Onlar, yapmaları gereken doğru şeyi yapmışlar.

Yalnız bu işin "karşılık görmesi" görgü kurallarıyla alakalı bir durum. Şöyle ki, siz misafirliğe gittiğinizde nasıl muamele görmüşseniz, size gelen misafire de aynı şekilde davranmanız, yazılı olmayan adab-ı muaşere kuralları gereğidir.

Dün akşam Trabzonspor kafilesi Beşiktaş maçı için İstanbul'a geldi. Ne bizim, ne Beşiktaş'ın resmi sitesinde, ne haber portallarında Beşiktaş yöneticilerinin kafilemizi karşıladığı gibi bir haber okuyamadım.

Neyse, çok da önemli bir konu değil, hangi takımların karşılık verip vermediği de. Böyle bir beklenti içinde olan da yoktu zaten de, ikide bir Trabzonspor camiasına medeniyet dersi vermeye çalışanların nasıl ders alması gerektiğini görmüş olduk böylece.

Rakip takım yönetimlerinin de görgü kurallarını öğrenmesi dileğiyle.

Hiç yorum yok: