20 Şubat 2009 Cuma

Ohh Bee

Takımın zirve yarışı, yönetimin kulübe gelir getirici projeler konusundaki çabaları, şehrin tekrar eski havasına kavuşması, camianın kenetlenmesi derken dün mutlu bir haber daha aldık.

Trabzonspor Kurulu Divan Başkanlığı seçimi için aday olacakların yasal başvuru süresi dolduğunda sadece Ali Özbak'ın adaylık başvurusu yaptığı, listesini ilgili kurula sunduğu belirtildi. Yani bu demek oluyor ki Trabzonspor Divan Kurulu Başkanlığı'nda Nizamettin Algan dönemi sona eriyor.

Kulübün, zaruri olmayan organlarından olan Divan Kurulu'nun Trabzonspor Kulübü tüzüğünde belirtilen görevlerinden biri "Tüzüğün uygulanması yönünden Yönetim Kurulu faaliyetlerini izler, tüzük hükümlerini yorumlar, gelişen ve değişen koşullara uyarlanması için çalışmalar yapar." Yani Türkçe'si, dernekler kanununu değişirse, Trabzonspor tüzüğü kanunlar karşısında eksik ya da hatalı kalırsa Divan Kurulu yönetimi bunu tespit eder ve bu eksikliği/hatayı giderir.

Geçtiğimiz yılı hatırlayalım bir de. Aralık ayında yapılması planlanan Trabzonspor Genel Kurulu, bir kulüp üyesinin Genel Kurul'a katılma hakkı olduğunu savunup yasal başvurusunu yapmasıyla Şubat'a ertelenmek zorunda kalmıştı. O dönem kulübü karışıklığa sokan bu durum, camianın imajını da olumsuz yönde etkilemişti. Başvuruyu yapan kulüp üyesi, 2005 yılında dernekler kanununun değiştiğini ve yeni kanunun hükümleri gereği Genel Kurul'a katılabileceğini savunmuştu.

İşte tüm bu karışıklıklara sebep olan, 2005 yılında değişen yasayı takip etmeyip, tüm işi Sadri Şener Merkez Binası'nda gelen giden misafirlere çay ısmarlamak olan Divan Kurulu Başkanı ve ekibiydi. Divan Kurulu'nun işlevini yitirip "yaşlıların vakit geçirme yeri" haline gelmesine sebep olanların artık görevi devredecek olması çok sevindirici.

Haftasonu görev süresi dolacak olan Nizamettin Algan'a, kulübün kuruluşundan beri verdiği emeklerden dolayı teşekkür ettiğim gibi, kulüpten götürdükleri için de sitemlerimi kendisinden esirgemem. Umuyorum ki Ali Özbak ve ekibi Divan Kurulu'nu 60 yaş üstü Trabzonsporluların uğraş yeri olmaktan çıkartıp camiaya yön veren, kulübün gelişim ve gerekli değişimlere ayak uydurması konusunda faydalı bir kurul haline getirecektir.

Hiç yorum yok: