16 Nisan 2009 Perşembe

Şimdi Neredeler? #Vugrinec

97 yılında Trabzonspor'a gelen, Trabzonspor'da 3 yılda oynadığı 85 maçta 29 gol atan Davor Vugrinec'in şu anda ne yaptığını, nerede olduğunu merak eden var mıdır bilmem. Hatta kimin aklına durduk yere bu oyuncu gelir hiç bilmem. Ama benim aklıma geldi.

Cale Trabzonspor'a gelmeden önce Dinamo Zagreb'de Vugrinec'le birlikte oynuyordu. Hatta imza töreninde Vugrinec'ten Trabzonspor hakkında bilgi aldığından bahsetmişti.

İlk kez Trabzonspor forması giydiğinde aslında 95-96 sezonunun iskelet kadrosu henüz bozulmamıştı.Hami-Ogün-Abdullah-Ünal-İskender-Orhan Çıkrıkçı Trabzonspor forması giymeye devam ediyorlardı. O sezon kadroda Selahattin, Fatih, Hami, Bayern Münih alt yapısından yetişmiş Çetin gibi gole yakın isimler de vardı. Daha sonra Gökdeniz, Campbell gibi isimlerle birlikte sahaya çıktı. Hatta hatta lig lideri Sivas'ın Hocası Bülent Uygun'la aynı formayı giymişliği bile vardır.


Kariyerinde Lecce-Atalanta-Catania gibi 3 İtalyan kulübünde forma giymişliği de var olan Vugrinec futbol yaşantısını ülkesinin NK Zagreb takımında devam ettiriyor. Hırvat liginde 7. sırada olan takımda Davor takımının en golcü oyuncusu ve şu ana kadar 9 golü var. Kariyerinin son demlerindeki bir oyuncu için hiç de fena sayılacak bir rakam değil. Takımı son hafta Osijek'i içerde 1-0 yenmiş ve haftasonunda Vugrinec'in profesyonel kariyerine başladığı Varteks ile deplasmanda oynayacaklar. Vurginec takımı için son golünü 18 Mart'ta Hırvatistan kupası yarı final maçında deplasmanda ezeli rakipleri, geçen yılki takımı Dinamo Zagreb'e penaltıdan atmış. Attığı gol de pek fayda etmemiş, zira içerde golsüz berabere kaldıkları Dinamo'dan deplasmanda 4 yemişler ve elenmişler.

Merak edenler için, 200 Bin Dolar bonservisle bizden ayrılıp Serie A'nın Lecce'sine yol alan Vugrinec'in durumu budur.

Bu arada, Vurginec abimiz kendini sanata adamış durumda. Yok yok, sanat için soyunanlardan değil, ancak ünlü Hırvat sanatçıların resim ve heykellerini toplayıp koleksiyoner yapacak kadar sanat meraklısı.

Hiç yorum yok: