17 Nisan 2009 Cuma

Futbol Yoktu Ki Kolbastı Olsun

En son Ankaragücü maçını kazanmıştı Trabzonspor kendi evinde, ve en son o maçta kolbastı oynamıştı futbolcular maçtan sonra. Fikstür bazında 4 hafta, gün bazında 70 güne tekabül eden kolbastısızlık vardı yani ortada. Kısacası taraftar evinde sevinmeyi unutmuştu/özlemişti.

Ligin bitmesine 7 hafta kalmışken ve de ortada yeni kurulmuş bir takım varken çok da güzel futbol beklemek mantıklı değil biliyoruz, ki zaten bu takım ligin ilk yarısını averajla ikinci kapatırken de iyi futbol oynamıyordu. Kaybetse de alkışladığımız, bizi mutlu eden, gurumuzu okşayan bir "mücadele" vardı ortada. Haftalardır göremediğimiz şey de işte o mücadeleydi. Hani taraftarın takımı ıslıklamasına, futbolculara küsmesine sebep olan şey işte bu mücadele etmeme haliydi.

Bu akşam da Yattara'nın ayakta alkışlanacak golü dışında hiç birşey yoktu takımda. Ne mücadele vardı ortada, ne de varını yoğunu ortaya koyan bir takım. Kaybetse de alkışlanan o 2008 yılının Trabzonspor'undan eser yoktu anlayacağınız. Ortasahanın ortasındaki Hüseyin-Colman-Selçuk üçlüsünün çok kötü olması, Gençlerbirliği oyuncularının hiç zorlanmadan bizim ceza sahamız önüne kadar katetmelerini sebep oldu. İlk 20 dakikada kritik iki müdahale yapan Cale'nin, sonrasında aynı kritiklikte hatalar yapması, Serkan'ın hem kademede hem de hücum bindirmelerinde eksik kalması, Umut'un yine ne yaptığını bilmeyişi (Yattara'nın golünde yaptığı koşuya dikkat edin) takımın kör topal 90 dakikayı bitirmesine sebep oldu.

Aslında bu akşam Sylva, Egemen ve birazcık da Alanzinho dışında çok da "iyi" denebilecek oyuncumuz yoktu bu akşam. Hal böyle olunca, sahada 90 dakika içinda futbol ve mücadele eksik kalınca, maç sonunda kolbastının olmayışı da iyi oldu. Kolbastı oynayıp kutlanacak birşey yoktu ortada yani.

Kazandık, umudumuz, ümidimiz devam ediyor. Yarın Konya Sivas'tan puan alırsa haftaya oynanacak maç daha da önemli olacak bizim için. Haftanın ilk maçını oynayıp kazanmanın verdiği rahatlıkla geri kalan maçları izleyeceğiz. Umarım istediğimiz/beklediğimiz sonuçlar çıkar diğer maçlardan.

Ps: Takımın gol atamamasını taraftarın baskısına bağlayan Ersun Hoca bu maçtan sonra biraz daha taraftar baskısı konusunu düşünsün.

1 yorum:

HasbelKaderKeita dedi ki...

Haftaya sivas maçında tek ümidim takımın böle önemli maçlara iyi konsantre oluyo olması.

Serkan Balcı:Kolbastı için başarı lazım,bizim için sivas maçı başarı o maçda kolbastı oynıcaz.

Trabzonspor'un Efsane takımın oyuncularından Ali Kemal Denizci cezalı olduğu Kocaeli kupa maçında Trabzonspor 1-0 yenilmiş gazeteler ''Hamsinin başını ezdik'' manşetlerini atmışdı daha sonra bu manşetleri soyunma odasına asan Ali Kemal Denizci o kadar hırslıydıki maçdan önce arkadaşlarını ''Yarı sahayı geçerlerse gol yemiş sayılacağız'' diye motive edıyordu.Rövanşda ilk 20 dakikada skor 5-0 olmuşdu bunun sebebi Ali Kemal'in hırsı ve dönemin birlik beraberliğidir..
'Bize Her Yer Trabzon kitabından alıntıdır.'

İşde bu hafta Trabzonspor'lu futbolcuların geçen sezonun ilk maçında olanları hatırlaması lazım ,Sabırla bekledik ve o günün rövanşını sivasda kolbastı oynarak alıcaz.