12 Nisan 2009 Pazar

İzlemedeyiz


Üstteki fotoğraf 12 Ağustos 2007 tarihinde Avni Aker'deki olaylı Sivasspor maçında çekildi. Alttaki de 12 Nisan 2009'da Sami Yen'deki Dünya (!) derbisinden.

İki maçta da uzatma dakikalarında gerginlikler oldu, ikisinde de kırmızı kartlar çıktı, ikisinde de sahaya adam girdi, ikisinde de sahaya giren adamlar turuncu giymişti. Bu yazı yazıldığında saat 23.00 idi ve sahaya giren turuncu formalı Galatasaray taraftarından, stattaki güvenlik zaafiyetinden, şiddetten, sahaya giren adamın futbolcuları öldürebileceğinden bahseden olmadı. Yayıncı kuruluştaki kabzımalın yorumcu olduğu Maraton programında bahsi geçen kabzımal sahaya giren turuncu formalı ekranda gösterilirken "çakma arda sahaya girdi" cümlesinden başka birşey söylemedi.

Aslında bu duruma pek de şaşırmış değiliz. İki yüzlülerin omurgasızlığına çok alışkınızdır. O iki yüzlüler ki Trabzon'u her zaman şiddetle birlikte anar, diğerlerinde bu olayları görmezden gelirler.

Şimdi gözümüz dürüst, tarafsız, adil olduğunu savunan federasyonda. Bakalım ne ceza verecekler şu sahaya atılan yabancı maddelere, uzatmalarda tribünden adamın sahaya atlamasına.

Hiç yorum yok: