23 Şubat 2009 Pazartesi

Zeki İnsanın Hali


Birçok açıdan örnek alınması gereken bir isim Sadri Başkan. Yöneticiliği kadar tarzı, konuştukları, söylerken söylemek istedikleri, ağzından çıkan her kelimenin aslında çok derin anlamlar taşıması açısından hakikaten her insana ders olabilecek bir isim.

Bu akşam CNN Türk'te 3. Devre programında yine o alışık olduğumuz güleryüzlü babacan tavrıyla kah İlker Yasin'e, kah Abdurrahim Albayrak'a söyledikleriyle kahkahalar attırdı Sadri Başkan.

*Önce 61 orjinli oyuncularla ilgili "Karadenizspor'dakilerin hepsi 61, ama sadece bir tanesi 61 giyebildiği için diğerlerinin arkasına yazamıyoruz" dedi.

*Ardından diğer şehirlerde de Trabzonspor'un 61. dakika kutlamalarından örnek alınarak kendi plaka numaralarının olduğu dakikalarda yaptıkları etkinliklerle ilgili "Federasyon yürüyüşünü de ilk biz yapmıştık, bizden sonra GS yaptı, bundan sonraki protestomuzun ne olacağını gizliyoruz" dedi.

*İlker Yasin'in "futboldan anlar mısınız?" sorusuna, "en az senin kadar anlarım" cevabını yapıştırdı.

*Trabzon şehrinin takımına sahip çıkmasıyla ilgili olarak Rizeli GS yöneticisi Abdurrahim Albayrak'ın yüzüne bakarak "Biz kendi değerlerimizi kendimiz kullanıyoruz kendi değerlerini başka değerler için kullandırtmıyoruz" dedi.

*Abdurrahim Albayrak'ın Ankarasporlu Özer Hurmacı'nın transferi konusunda sorduğu "hep 61'leri mi toplayacaksınız?" sorusuna "Yok 62,63, (Abdurrahim Albayrak'a dönerek) 53 de alırız." şeklinde cevap verdi.


Bunlar sadece bu akşamki programdan benim aklımda kalanlar. Bu öğlen bir internet sitesinde yayınlanan röportajında "Trabzonspor'a destek vermeyecek her işadamının ayağına basarım" sözü çok manidar mesela.

1 yıldır oturduğu koltukta öyle şeyler söyledi ki, insanı güldüren, güldürürken aslında düşündüren bu sözlerden aklımızda kalan bazıları;

*Hakan Şükür'ün Trabzonspor'a transfer edilme ihtimalini soran gazeteciye verdiği "Yok, biz aslında Hami Mandıralı ve Ünal Karaman'ı transfer etmeyi düşünüyoruz" cevabı,

*Trabzon şehriyle ilgili "Hastane yapmana gerek yok, yatırım yapacaksan Trabzonspor'a yap. Adam takımla yatıp kalkıyor, takım kaybederse hastalanıyor, takım iyi giderse iyileşiyor" yorumu,
*Sezon öncesinde ön libero transferiyle ilgili "nerde oynar bu ön libero" sorusuna "Song'un 5 metre önünde" cevabını alınca söylediği "E o zaman Song'a biraz daha para verelim 5 metre önde oynasın" sözü,
*Gökhan Ünal'ın kampta izinli iken gece kulübüne gitmesiyle ilgili olarak sorulan "Başkanım Gökhan eğlenceye gitmiş ne diyorsunuz?" sorusuna "Bana ne? Kaynanası mıyım ben O'nun?" cevabı,

İyi ki varsın Sayın Başkan, iyi ki Trabzonspor'un başkanısın. İyi ki Trabzonspor'un başında böyle zeki, ne dediğini bilen, söyledikleriyle düşündüren birisi var.

Hiç yorum yok: