27 Şubat 2009 Cuma

Takas


Sene 2004. Nisan ayının sonu, Mayıs ayının başı civarı. Ligde zirve yarışını sürdüren Trabzonspor, o zaman Fortis olmamış kupanın finalinde Gençlerbirliği ile karşılaşacak. İşin ilginç yanı sezonun son maçında Trabzonspor yine Gençlerbirliği ile oynayacak. Bu iki maç arasında 15 gün var.

Neyse, işte bu Nisan ayının sonuna doğru gazetelerde Gençlerbirliği'nin Trabzonlu yöneticisi Muammer Akyüz'ün Trabzonspor eski başkanı Faruk Özak'la yemek yediği, bu yemekte kupayı Gençlerbirliği'nin almasına karşılık ligin son haftasındaki maçı Trabzonspor'un kazanacağının kararlaştırıldığı haberi çıkmıştı. Bir Mardin Milletvekili, yan masadaki konuşmaları duymuş, Hürriyet Gazetesi'ni telefonla aramıştı. Çokça rastladığımız "Papermoon'dan bildirildi" haberlerinden yani. Bahsi geçen maçların sonuçları ne mi oldu? Kupayı Trabzonspor Gençlerbirliği'ni 4-0 yenerek kazandı, ligdeki son maç da 2-2 berabere bitti. Yani kısacası Milletvekili de, haberi yapan gazete de attığı iftirayla kaldı. Senaryo tutsa iki takım da töhmet altında kalacaktı ya neyse.

Şimdi yarın Fenerbahçe-Sivasspor maçı var. Ligde pek umudu kalmayan Fenerbahçe, 26 yıldır hasret kaldığı kupadaki yarı final rakibi Sivasspor'u evinde ağırlayacak. Sivasspor başkanı Fenerbahçe kongre üyesi, Fenerbahçe camiasının içinden gelmiş birisi, Sivasspor hocası Fenerbahçe'yle özdeşleşmiş bir isim. Bu iki camia Sivasspor "Fenerium" markalı formalarla sahaya çıkacak kadar birbirine yakın.

Şimdi aynı Milletvekili ve gazeteyi Fener-Sivas lig/kupa takası haberi yapmaya davet ediyorum. Buyrun, şartlar tam istediğiniz gibi.

1 yorum:

eser dedi ki...

fatih sana katılıyorum kardeşim..fb nin başına çok gelmekı isteyen yalaka bülent uygun başkanları zaten fenerbahçeli olaylı trabzonspor maçında ne yaptıkları ortada bu maçta fenerbahçe sivasın üzerine oynayacak hatta bundan sonraki maçlarda da böyle olacak trabzonspor şampiyon olmasın diye sivasspor'u şampiyon yapmaya çalışacaklar..