2 Mart 2009 Pazartesi

Kenardan Trabzonsporlular

Trabzon Yenimahalle sahilde Adıgüzel Fuarcılık'ın kullandığı arazinin Trabzonspor'a devriyle ilgili bugün il genel meclisinde toplantı yapılacaktı. Yapılacaktı diyorum, çünkü toplantı çoğunluk sayısı olan 16, AKP'nin grupça, CHP'nin kısmen katılmamasından dolayı sağlanamadı ve toplantı yapılamadı. Bu arazi bugünki toplantıda Trabzonspor'a devredilecek, kulüp de araziyi Migros'a kiralayacaktı. Bu kiralama işleminden Mart ayında yüklü bir peşinat alınıp kısa vadeli ödemeler kapatılacaktı. Maalesef bu cümleleri -dili geçmiş zamanla kuruyorum.

Kasım ayında ilk görüşmeleri yapılan, 3 aydır tüm Trabzon kamuoyunun bildiği bu devir işlemiyle ilgili AKP Meclis Grup Başkanı açıklama yapmış :"35 Bin esnafla bizi karşı karşıya getirmek istiyorlar" demiş. Gülünecek bir açıklama gelmiş bahsi geçen kişiden. Migros Trabzon'da alışveriş merkezi açmak için araziyi Trabzonspor'dan değil de herhangi bir şahıstan alsa ne yapacaklardı? Söz konusu arazi yeni ve eski sahil yolunun arasında kalan arazi değil mi? O arazide yapılacak bir hipermarketten, sahil yolunu kullanan transit araçların daha çok alışveriş yapacağını düşünebilmek çok mu zor? Bu transit araçlar şehirdeki 35 bin esnaftan alışveriş yapacaktı da yeni yapılacak hipermarket mi engelleyecek bu alışverişi?

Bahaneleri 35 bin esnaf, ama bahanelerine mantıklı açıklama getirememişler. Yazık vallahi. Meclis kürsüsüne Trabzonspor atkısıyla çıkmayı marifet sayanlar (atkıları da çoğunlukla lisanssız/korsan üründür ya neyse) sözkonusu kulübün kalıcı gelir sağlaması olduğunda oy uğruna kulübü satmışlardır. Satış oy uğruna görünse de bu işin arkasında söz konusu arazinin AKP yandaşlarına mı yoksa CHP yandaşlarına mı verileceği tartışmasının yattığı da duyumlarımız arasında.

Velhasıl kelam, Sadri Başkan çok iyi tasvir etti bu meclis üyelerini: "Trabzon'daki Belediye Meclis üyelerini Trabzonsporlu zannederdim. Kenardan Trabzonsporluymuşlar." Ağzına sağlık Başkanım...

Hiç yorum yok: