7 Mart 2009 Cumartesi

23'te Ne Olur?

23. hafta maçının başlamasına saatler kaldı. 2 haftalık aradan sonra Antalya deplasmanında kazanan Trabzonspor evinde Konya'yı ağırlıyor. İlk maçı 2-1'den 3-2'ye getirip liderlik koltuğuna oturmuştuk. Hafta içi hem sahildeki arazinin kulübe devrinin gerçekleşmemesi, hem de bir haysiyetsizin kıçından uydurduğu "Ersun Yanal İstifa Etti" haberinden dolayı sıkıntı yaşamış olmamız kafaların maça odaklanamamasına sebep olabilecektir. Futbolcu arkadaşların bu tür işleyişsel sorunlarla fazla ilgilenmeyeceğini, ilgilenseler de yönetici ve kaptanların desteğiyle bu sorunlardan uzaklaşmış olacaklarını umuyorum.

Cale'nin cezalı olması muhtemelen Egemen'in sol bek, Giray'ın da stoper oynamasını gerektirecek. Bu zorunlu değişiklik dışında geçen hafta Antalya'da başlayan 11'de değişiklik olacağını tahmin etmiyorum.

Giray Hoca'nın takımlarına karşı genellikle üstünlük sağlamışızdır. O'nun çalıştırdığı takımlara karşı en zorlandığımız mücadele Ziya Doğan'ın ilk döneminde Trabzon'da oynayıp 87. dakikada Mehmet Yılmaz'ın goluyle kazandığımız maçtır. O maç dışında Giray Hoca'nın takımları bize karşı hep diri, atak oynamışlar, hep sonuna kadar mücadele etmişler, ancak gülen taraf genelde biz olmuşuzdur. Giray Hoca'nın mantalitesinde büyük takımlara karşı hep başa baş mücadele var, hep kafa kafaya oynamak var, hep rakibin en etkili 2-3 silahına özel önlem var. İşte yarın da sahada böyle açık oynayan bir Konyaspor olacaktır, ki bunun işaretini geçen hafta Galatasaray maçında gördük. Ligin İsmail Güldüren, Ayman, Cihan, Veysel gibi kaşarlanmış topçularından kurulu Konya'da Jefferson en büyük avantajımız, çünkü olur da oyun sıkışırsa, Selçuk, Gökhan, Colman'ın şutlarını içeri alma olasılığı yüksek.

Konya'nın açık oynayacak olması (ki bu bir tahmindir sadece) diğer avantajımız. İçeride, kapanan takımlara karşı sıkıntı çektiğimiz su götürmez bir gerçek. Açık oynayan takıma karşı çok boş alan bulur, Yattara ve sonradan oyuna girecek Alanzinho ile bal yapmayan Umut'u ve Gökhan'ı bol pozisyona sokarız diye düşünüyorum.

Netice itibariyle 23. hafta mücadelesinin bol gollü geçeceğini ve de Trabzonspor'un sahadan galip ayrılacağını tahmin ediyorum/umuyorum. Sonraki hafta oynanacak Galatasaray maçı öncesi moralimiz iyice yerine gelir, olması gerektiği gibi motivasyonumuz üst seviyeye çıkar.

Her şutun gol ola Trabzonum...

Hiç yorum yok: