3 Mart 2009 Salı

Braga Belediye Stadı


TFF'nin Euro 2016'ya aday olmasıyla ilgili gelişmeleri bir çoğumuz basından duymuşuzdur.

Konuyla ilgili TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan'a "Organizasyon için hangi şehirleri düşünüyorsunuz?" sorusunu sorduğumda ülkenin futbol kenti Trabzon'u bu organizasyonun neresinde konumlandırdıklarını merak etmiştim aslında. Soruma verdiği cevapta "Euro 2012 adaylığında UEFA'nın karayoluyla seyahatin zorluğundan dolayı Trabzon'u veto ettiğini, 2016 adaylığı için bu sorunu aşmayı umduklarını" söylemişti. Kesin ve net olarak Euro 2016 adaylığı için Trabzon kentini düşünüp düşünmediklerini söylemedi. Biraz kaçamak, ne şiş yansın ne de kebap minvalinde cevap verdi soruma.

Federasyona yakın kaynaklardan alınan duyumlara göre bu adaylıkta Trabzon kenti düşünülmüyor. Karayoluyla ulaşımın zorluğu bu noktada güzel bir bahane olacak yetkililere, ve muhtemelen bu bahaneye bir de konaklama mekanlarının azlığı eklenecek.

2 haftadır Lig Radyo'daki "Öteki Trabzonspor" programında Yavuz Saltık&Nevzat Aydın ikilisi bu konuyu konuşuyorlar. 2 ülkenin ortaklaşa düzenlediği organizasyonlarda (misal Kore&Japonya Dünya Kupası, Avusturya&İsviçre Avrupa Şampiyonası gibi) ülkeler arası seyahatlerin de ne kadar sıkıntılı olabileceğinden bahsettiler. Nevzat Aydın, Portekiz'deki Avrupa Şampiyonası'nda maç izlediği Braga stadını örnek vererek "Orada Avrupa Şampiyonası maçı oynattılarsa her yerde oynanır" dedi.


Bahsettiği Braga Belediye Stadı (Estádio Municipal de Braga), Monte Castro Tepesi’nin kuzeyinde yer alan Dume Sports Park’da yer alıyor. Dağdan 1 milyon metreküp taş oyularak yapılmış. Kale arkalarında tribün yok, Braga internet sitesinde verilen bilgiye göre kapasitesi 30 154. Gitmedim, görmedim ancak fotoğraflardan Nevzat Aydın'ın söylediği "bu stadyumda oynanmışsa her yerde oynanır" cümlesinin doğru olduğu görünüyor.

Bahane bulmayın ey TFF. O organizasyonu alacaksanız, Trabzon şehrini teğet geçemezsiniz.

1 yorum:

enstanteresan dedi ki...

stad denilen kutsal yerlerin 4 tarafı duvarlarla çevrili olma kuralı olmasa gerek ...bu açıdan dogayla içiçe mükemmel bir stad oldugunu düşünüyorum...