3 Mayıs 2009 Pazar

6 Kupa?

Yoğun iş gündemi, laptopumun hırsızların gazabına uğraması derken gündemden baya uzak kalmışım. Kayserispor maçını izlerken "Michelle" bahsetti. Beşiktaş Divan Kurulu başkanı Yalçın Karadeniz "...tesadüfen şampiyonluk potasına girenler 4., 5. büyük diye kendilerini adlandırıyorlar,bu nereden çıkıyor? biz 3 büyükler bu büyüklüğü nasıl aldık? yüz yılı geçen geçmişimiz, emeğimiz, aldığımız kupalarla. şimdi tesadüfen gelinen noktalarla 4., 5. büyük demenin bir anlamı yok" demiş bir toplantıda. Hayır büyük olmak, kıçımın kenarından uydurma iki şampiyonlukla göğse ikinci yıldızı takmakla, mafya babalarının katkısıyla yüzüncü yıl şampiyonluğu kazanmakla oluyorsa bizim büyük olmak gibi bir niyetimiz yok zaten. Sadece lig şampiyonluğu manasında 6 (altı) kez tekrarlanan başarı nasıl olur da tesadüf olur? Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık kupalarının 5-6 kez kazanılması nasıl olur da tesadüf olur ki? Hayır yani daha önce yapılmamışı yapan Trabzonspor iken, Divan Kurulu başkanı olduğun takımın gayet soyut "halkın takımı" sıfatı dışında elle tutulur hiç bir başarısı yokken utanmadan bu açıklamayı nasıl yaparsın ki?

2003 yılında Antalya'da Türkiye Kupası Finali'nden önce benzer açıklamayı yapan İlhan Cavcav için dönemin Uni-Ts grubu

"İlhan Cavcav
Sen de kimsin
6 tane kupa bi tarafına ...sin" tezahuratını yapmıştı. Farkındayım biraz mühtehcen olacak ancak, 6 tane kupa Yalçın Karadeniz'in ne tarafına ...sin

2 yorum:

papaz dedi ki...

tek tek üstüne otursun hepsinin.

sonny dedi ki...

la bırak şunu fatih yaa, büyükmüş gelsin büyüğü göstereyim ona, o söyledikleri standartlara bakarsan kendileri de büyük değil, düşürecektik şunları kümeye ki şimdi sarıyer'le mücadele edeceklerdi.
büyük dediğin takım dün gebermiş feneri ... beter edip gönderirdi afedersin.