7 Nisan 2009 Salı

Yeni Tekke Mi Geliyor?

Geçtiğimiz hafta 92 doğumlu Süper Genç ve Paf takım oyuncumuz Hasan Ahmet Sarı ile profesyonel sözleşme imzalandı. Yeni yeni Paf takımda forma bulan U16/U17 Milli Takımlarının forveti Hasan Ahmet böylelikle 2011 yılına kadar Trabzonspor formasını giyecek. İmzayı attıktan 2 gün sonra ikinci Paf maçına ilk onbirde başladı Hasan Ahmet.

İlginç bir hikayesi var bu 16 yaşındaki yıldızın. Deprem genelde hayatları olumsuz yönde etkilerken, sanırım Hasan Ahmet'in yıldızının parlamasına sebep olmuş. Çünkü Şişli doğumlu Trabzonlu Hasan Ahmet'in ailesi, malum 98 depreminden sonra Trabzon'a taşınmışlar. Babası 2 sene daha İstanbul'da kaldıktan sonra Trabzon'a yerleşince, futbolu çok seven Hasan Ahmet'i Trabzonspor alt yapısına vermişler. Sonrası malum, futbolcu fabrikası olan alt yapı, Allah vergisi yeteneği de olan Hasan Ahmet'i yaş gruplarında milli olacak kadar iyi yetiştirmiş.


20'si U16, 8'i U17 Milli Takım olmak üzere toplam 28 kez milli formayı giymiş Hasan Ahmet. U16 formasıyla çıktığı ilk maçta İrlanda'ya 2 gol atmış, sonrasındaki 19 maçta da 17 gol, yani U16 milli takımda 20 maçta 19 golü var. Yeni yeni oynadığı U17'de ise 8 maçta 3 gol atmış. Benim incelememe göre milli maçlardaki tüm golleri ayakla.

Deplasmanlı Süper Gençler Liginde de bu sezon 21 golü var, bunların da 17'si ayakla. Ve bu 21 golu oynadığı 19 maçta atmış. Aslında bunlar Hasan Ahmet için pek de şaşırılacak istatistikler değil. Çünkü 2007-2008 sezonunda da 18 maç oynamış Süper Genç formasıyla, 4'ü kafayla olmak üzere 21 gol atmış.

İzleyenler, son vuruşlarının çok iyi , fiziğinin yaş grubundakilerden daha üstün, topu ileride ayağında tutup arkadaşlarını atağa çıkmasını sağlama özelliğinin iyi olduğunu söylüyor. Ben henüz kendisini izleme fırsatını yakalayamadım, ancak rakamların ve izleyenlerin söylediğine göre alt yapıdan iyi bir golcü yetişiyor. Biraz elini çabuk tutsa da Umut-Gökhan ikilisinden bizi kurtarsa.

Hiç yorum yok: