24 Nisan 2009 Cuma

Şimdi Neredeler? #Hans Somers

VC Rijmenam kulübünde başlamıştı futbola. Profesyonel olarak ise ilk sözleşmesini Lierse SK imzalamış, 5 sezon bu takımda forma giymişti. Lierse formasıyla 98 maçta 21 gol de atmış ve Özkan Sümer'in başkan, Samet Aybaba'nın teknik direktör olduğu 2001 yılında Belçika'dan transfer furyamızın bir ürünü olarak Trabzonspor'a gelmişti.

Bizde de 3 sezonda 70 maç oynadı ve 9 gol attı bu havuç kafalı çilli arkadaşımız. O dönem kazanılan 2 Türkiye Kupası'nda da az da olsa payı vardır.

Sonrasında 2004 yılında Hollanda'nın FC Utrecht takımına gitti. Odur budur Utrecht forması giyer Somers. En son geçen hafta Utrecht'in kendi sahasında Herenveen'i 2-1 yendiği maçın ilk 45 dakikasında forma giymiş. Yukarıdaki fotoğraf da o maçtan.

Lierse ile 96-96 sezonunda yaşadığı şampiyonluk kariyerindeki en top nokta sayılabilir, zira sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'nde forma giymişliği vardır Somers'in.

Velhasıl kelam, 2001-2004 yılları arasında Trabzonspor forması giyen bu sempatik çilli Belçika'lı futbol hayatına Utrecht'te devam ediyor. Sözleşmesi 2010 yılına kadar sürüyor ancak Hollanda ligini takip eden arkadaşlar Utrecht'in sezon sonu Somers'i gönderebileceğini söylüyorlar.

Bu da küçüklüğünden bir fotoğraf.

Hiç yorum yok: