29 Nisan 2009 Çarşamba

Karadenizspor'daki Potansiyeller #2

Pilot takım Karadenizspor'daki potansiyel taşıyan futbolcular incelememizde bu kez sıra bir forvet oyuncusunda, hem de sıradışı bir forvet oyuncusunda. Futbola Trabzonspor alt yapısında başlayan 23 Haziran 1987 doğumlu Emre Kahraman'da...

Her ne kadar bu sezon yeterince ve hakettiği kadar ilk 11 şansı bulamasa da, O'nu izleyenler hemen anlar ki maçta 30 saniye de oynasa, 90 dakika da oynasa aynı istek ve azimle mücadele eder. Taa PAF takımda oynarken dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı Emre. Hatta bir Manisaspor PAF deplasman maçı sonrası, rakip takımın hocasının özellike O'nu sorduğunu, kim bu çocuk dediğini söylemişti maçı izleyen bir arkadaş. PAF takımda tam kendini bulduğu dönemlerde geçirdiği sakatlıklar ve dönemin hocası Ziya Doğan'ın ilgisizliği A Takım'a çıkışını geciktirdi, orada kendini kanıtlamasına engel oldu.

Uzun boyu ve kuvvetli fiziğinin sonucu olarak hava toplarında çok etkilidir. Ancak gol becerisi kafa vuruşlarıyla sınırlı değil. Kafasını kullanması kadar ayaklarına da hakim bir forvettir Emre. Bunun en son örneğini geçen hafta oynadıkları Yozgat maçında ceza sahası dışından attığı golle göstermiş oldu. Bu arada, aynı maçta yaptığı 2 asist, gol atma becerisi kadar, attırma özelliğinin de ne denli iyi olduğunu kanıtlar nitelikte. Yukarıda söylediğim gibi mücadelecidir, karakterinin sahaya yansıması olarak asla pes etmez.

Yeteneklerinin hakettiği kadar forma şansı bulamasa da ne futbola, ne hocalarına küser, görev verildiğinde işini yapar. İstatistiklerde bu sezon için 31 maç 7 gol yazsa da O'nu izleyenler bilir ki yetenekleri TFF 2. Lig'in de, Bank Asya 1. Lig'in de çok üstündedir. İhtiyacı olan sadece fırsat verilmesi, O'na güvenilmesi. Biliyoruz ki o fırsatın verilmesi, adının Trabzon dışında da çokça duyulması çok yakın.

Son olarak Emre Kahraman'ın karakteri de dört dörlüktür, sayılabilecek bütün iyi özellikler vardır O'nda. Sahadayken dövmelerinin kendini güçlü hissettirdiğini söylüyor.

Önümüzdeki yıl Emre Kahraman ismini sıkça duyacaksınız, şimdiden hazırlıklı olun.

Hiç yorum yok: