28 Ocak 2009 Çarşamba

Rogerio Oliveira Da Costa'dan Alan Carlos Gomes da Costa'ya

Bugün Stabaek takımından transfer ettiğimiz Alan Carlos Gomes da Costa'nın (bundan sonra Alanzinho olarak anılacaktır ) imza görüntüleri internet sitelerine düştüğünde bizim samba hikayemiz kimle ne zaman başlamıştı diye düşündüm. Sahi Trabzonspor formasını giyen ilk Brezilyalı'yı hatırlayanınız var mıdır, kaç yılında gelmişti, hangi sezon oynamıştı?

Hafızasını biraz zorlayan Trabzonspor'lular ilk Brezilyalı futbolcumuzun 99-2000 sezonunda forma giyen Rogerio Oliveira Da Costa olduğunu hatırlayacaktır. Bize gelmeden önce Makedonya'nın en iyi oyuncusu seçilen bu futbolcu 2006 yılında 29 yaşında iken uyuşturucudan ölmüştü.

Oliveira'dan sonra 2001-2002 sezonu başında gelen Aurelio, Eduardo, Jarro ve Da Silva dörtlüsü ter döktü forma için. Trabzonspor sonrası Fenerbahçe'ye geçen ve sonrasında Türk statüsünde oynama hakkı kazanıp Ulusal Takım için mücadele eden Aureli dışında bu dörtlünün şu anda ne yaptığından haberimiz yok. Da Silva'nın da bizden sonra Elazığspor macerası olduğunu az çok bir çoğumuz hatırlar.

Bu 4'lünün ardından 2005 Ağustosu'nda yaptığımız Jefferson-Eller transferlerine kadar Brezilyalı gelmedi takımıza. Ayrıldığı takım taraftarlarının kulübe baskın düzenleyip yönetimlerini protesto ettiği söylenen Jefferson halen ligimizde Konyaspor formasıyla güzel goller yiyor. Yarım sezon Trabzonspor forması giyebilen Eller ise eski kulübü Internacional'le kıtalararası şampiyon olduktan sonra Atletico Madrid'e gitmişti ancak o da şu anda futbol hayatına kırmızı-beyazlı Madrid forması yerine ülkesinin siyah-beyazlı takımı Santos'la devam ediyor.

Son Brezilyalı da 2006 Temmuz'unda Almanya'dan gelip kısa süreli Trabzon macerası yaşayan, Ziya Doğan'ın gazabından nasibini alıp geldiği ülkenin yolunu tutan Marcelinho idi. O da bizden sonra Wolfsburg'a gitmişti. Kendisinden son haber aldığımızda ülkesinin takımı Flamengo'da oynuyordu.

İşte tüm bu saydığım 8 Brezilyalı'dan sonra 9. sambacımız Alanzinho oldu. İlk Brezilyalımız Rogerio Oliveira ile aynı soyadı taşıyan Alanzinho'nun Koltastı'ya yeni figürler katması, 25 yıllık hasrete bitirecek efsaneler arasında olması dileğiyle hayırlı uğurlu olsun.

Hiç yorum yok: