8 Mart 2009 Pazar

#61 Kökenli Futbolcular

2 Hafta önce Avni Aker'de Denizli'ye kaybettiğimizde sahanın en iyisi Çağlar Birinci idi. Dün Konya'ya yenilirken de sahanın en iyisi, Yattara'nın şutu haricinde ekstra performans sergilemese de yine bir Trabzonlu, Oğuzhan Bahadır idi.

Çok büyük meziyetleri olan bir kaleci değil, hatta takımının birinci kalecisi de değil. İlk amatör lisansını Niğde Köy Hizmetleri'nde çıkartmış, ardından Niğdespor'da profesyonel olmuş, peşinden Zonguldakspor'a geçmiş, sonrasında sırasıyla Ankaragücü, Elazığspor ve son olarak da Konyaspor formalarını giymiş Oğuzhan. Geçen hafta Galatasaray maçında yumurtlayan Jefferson'un yerine memleketinde takımının kalesini korudu.

Umut ve Gökhan'ın gol atmama konusundaki ısrarları, Oğuzhan'ın iyi pozisyon almasıyla birleşince şampiyonluk yolunda kendi sahasında peşpeşe ikinci derin yarasını aldı Trabzonspor. Çağlar için söylediklerimizi Oğuzhan için de rahatlıkla tekrar edebiliriz. Kökü Trabzon'a dayanan futbolcuların Trabzonspor maçlarında normalden fazla performans sergilemeleri normaldir, çünkü herşeyden önce yapacakları muhtemel hatalarda, aportta bekleyen ağzı salyalılar komplo üretmekte birbirleriyle yarışacaktır. Bu duruma, hayallerini süsleyen Trabzonspor formasını profesyonel olarak giymelerinin birinci yolunun Trabzonspor'a karşı gösterecekleri mücadeleden geçmesini de eklersek bu futbolcu arkadaşların bizim maçlarda ekstra performans sergilemesini doğal karşılamak gerekir.

Ki bu futbolcu arkadaşlarımızın iyi oynaması, bir Trabzonlu olarak beni mutlu eder. Keşke bu performanslarını sadece Trabzonspor maçlarında değil de tüm maçlarda gösterseler, Türk futbolunun yıldızı olup transfer piyasasının en çok rağbet gören futbolcuları olsalar. O zaman daha da mutlu olurum.

1 yorum:

mozik dedi ki...

oğuzhan zonguldaksporda oynarken trabzonspor zonguldaksporun saha açılışı(tadilat yapılmştı) için bir hazırlık maçı yapmaya gelmişti.samet aybabanın çalıştırdığı seneydi, yanlış hatırlamıyorsam efes cup ı almıştı Trabzonspor o sene ve efes cup dönüüş oynanmıştı maç.o maçta oğuzhan samet aybabanın dikkatini çekip 1.lige transfer olmuştu..Oğuzhan ın kariyeri Trabzonspor maçlarında yürüyo valla..